Jag antar att jag gick min väg


Igår tog jag ytterligare farväl av mitt förflutna, jag har gjort det en hel del del den sista tiden. Ont gör det, tänk så hårt man har klammrat sig fast vid något som har funnits så länge. Men hur tar man sig vidare i livet utan att släppa det gamla?
Det blev allt eller inget, den här gången valde jag inget.


I övrigt mår jag helt otroligt bra, detta måste vara rekordtid!?... :D..
Ögonen är pigga och klara, håret är ingen risbuske längre och minnet och koncentrationen börjar bli bättre igen. På gymmet igår var jag mycket starkare och piggare än förut. Inget kan stoppa mig nu ;).


 

Cancerceller och sumobrottarkost


Sitter just nu och läser i GI-noll, en bok av Sten Sture Skaldeman. GI-noll är detsamma som LCHF.
Har precis läst om sumobrottare som procentiellt (fördelningen mellan fett, protein och kolhydrater) inte äter långt ifrån tallriksmodellen för att öka i vikt, och om cancerceller som dör på några timmar i en äggula men växer hejdlöst i sockerlösning. Är det inte intressant?
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta?

Well... annars idag har jag varit på gymmet med Em och varit ute på en långpromenad på lite över en och en halv timma.. och lika pigg var jag efter det :) fast nuu senare mot kvällen är jag trött och det gillar jag.. dygnsrytm nästa? :)

Livet i smått


Jag föddes helt utan bekymmer,
med och mat och lek var jag nöjd.
Ett liv där bara nuet rymmer,
ja den tiden var en fröjd.


Åren gick och äldre jag blev,
jag fyllde sju och skolan börja.
Med stora steg framåt i livet jag klev,
och alla vuxna började prata smörja.


Nu var det inget som dög,
idrott och killar var plötsligt allt.
På nätterna ut jag smög,
i världen var det nu så kallt.


Detta var en ny dörr,
där jag lärde mig kärlek och hat.
Jag kämpade som aldrig förr,
och blev ändå kallad lat.


Den värsta stormen skakade om,
livet utförde ett antal räder.
Tillslut en öppning kom,
och vi sprang ut i vita kläder.


Det var dags att ge mig ut i världen,
se nytt som var så olikt från här.
Jag såg mig själv på färden,
det är inte bara skolan som lär.


Jag fyllde 20 och återvände hem,
men där fanns inte mycket kvar.
Jo, familj och en och annan vän,
jag bad livet om svar.


Så nu vet jag inte vad som händer,
jag ska fylla livet igen.
Det är dags att dåliga tider vänder,
så får vi se vad som händer sen.

___________________________________________________________


Helgen var lugn och go, precis vad jag kände för. Jobbet var kul i lördags och på kvällen lekte jag med Matilda, Madde och Maria. Vi gjorde en tacopaj, det är kul att laga mat! Även om jag inte äter tacopaj :P. På söndagen var jag extremslö men var uppe en tur på isen i Hanatorp mot kvällen.. det var härligt. Idag har jag däremot fått gjort endel =), var ute på lite ärenden i morse vid åtta :O.. sen träffade jag på Em och tjötade ett bra tag, hon kommer nog hit senare ikväll med :). Jag har varit på gymmet och jag och Julia var på banken en sväng också, vi skulle fixa så vi kan få våran sista lön uppefrån Kirkenes.

Ska jobba nästa söndag igen.. jag vill jobba mer!! .. (sa ja de? :O) :)


Lugnt och gott


Idag har varit en lugn dag..

Förmiddagen gick åt till att läsa vidare i kostdebatterna och skicka ett frågande mail till Expressen vad dem har för fakta för att publicera vissa påståenden. Vissa artiklar kan man ju tro är hämtade ur skämttidningar. Fick ett svar att mailet vidarebefodrats till deras medicinrepoter, bra det. Då kan jag sova lugnt ;).

Weell.. eftermiddagen spenderade jag hos Carro, vi badade (badkar), kollade på Bedtime Stories och Benjamin Button, åt en jättegod avocadoröra och smaskade på vispgrädde och hallon, mmm :). Den första filmen var inte något att ha tycker jag inte men den andra var helt okej, i alla fall så länge man var tillräckligt pigg för att orka tänka lite också :).

Nu, lite senare på natten har jag lekt lite psykolog på telefon ;) men nu ska jag sooova.. ska ju jobba imorgon! :):)

Återförening i Alanya :P


Efter två långa år ska jag få träffa Eliza igen!!!! Jösses, kan inte tro att det gått SÅ långt tid!
Hon är i New York som Au Pair just nu men kommer ner till Alanya/Turkiet när vi ska dit nu i maj! :D
Eliza, glöm inte att alltid svänga vänster ;) (vi har aldrig gått vilse, jag lovar).

Sen kom Majja förbi igår med! :D Hon är Au Pair i London så gissa om jag blev förvånad när jag fick ett sms om att hon var hemma och hälsade på lite. Jag klagade inte kan jag säga! <3

Med kosten går det super fortfarande.. tror ärligt talat aldrig att jag kommer byta tillbaka till den hemska högkolhydrat/lågfetts-kosten (tallriksmodellen). Det här kallar jag nämligen ett liv.

Superduper hälsa .. :D


Ja gymmet senast blev inte så ensamt som jag trott.. påvägen dit ringde jag min bror som hängde på och när jag kom dit var ju Clara där.. Emelie var visst sjuk. Så var bara mobilkontakten som inte fungerat så bra, jag och Clara ska träna imorgon bitti iaf :). Igår blev det varken promenad eller träning, hade ont i varenda muskel i kroppen tror jag.. kom ju knappt ur soffan. Kändes bra ändå ;). Idag blir det en joggingrunda lite senare! Jag är på gång! ;)

Var på läkarbesök precis och på bara några veckor har jag sänkt mitt HbA1c från 8,3 till 7,0 .. det innebär en STOR förbättring för kroppen.. så jag är glaad!!! Och mår super!! :D Tummade med min diabetessköterska att ha ett värde under 6 om tre månader, då ligger man helt ofarligt till vad gäller blodsockret iaf ;).
När var jag så här frisk senast egentligen?? .. När jag var 12 tror jag. Haha det känns
helt sjukt.

Ska till Madde ikväll och kika lite film :))

Kräkförsök


Haha jaa.. två kräkförsök blev det av kroppen efter gymmet igår.. men jag klarade mig ;).
Det var asgött att vara tillbaka, även om jag mådde lite illa mot slutet.. men jag har aldrig varit bra på att ta det lugnt.

Just nu sitter jag och väntar på att tre stycken som ville gå med till gymmet idag ska svara men dem verkar ha ångrat sig? Vad i.... snart går jag själv! För trääna vill jag :)


Lär ha ont i kroppen imorgon.. så blir nog bara en långpromenad eller lätt joggingtur. Har läst att det är bra att vila lite med :P Men det är ju så kul nu! I början är man ju som mest taggad :) Sen blir det lunch hos mormor med kusinerna.. myspys.

 Nää nu går jag! Innan alla kommer efter jobben!

LCHF - lågkolhydratkost


Ja nu j*vlar ska jag få ordning på blodsockret och därigenom livet! :)

Jag har påbörjat (en vecka idag) LCHF - low carb high fat. Hittills har blodsockret legat bättre än någonsin men kilona har ökat något :P. Fast det beror nog mest på att jag påbörjade det hela med en infektion i kroppen och därmed var tvungen att ta väldigt mycket insulin, så det försvinner la med tiden.
Är fortfarande i övergångsfasen så mår inte på topp men jag kan inte vänta till om några veckor.. då lär jag må super.. hehe. Ska bli spännande och se! Och trots att jag just nu är bara trött trött trött så ska jag ta mig i kragen och börja på gymmet imorgon. Mår betydligt bättre när jag får träna lite. Håller på och läser lite om styrketräning, skulle vilja komma igång ordentligen med det.. vi får väl se hur det går ;) Köper ett kvartalskort imorgon i vilket fall.

Sen har jag bokat en resa till Turkiet med! :D 23 maj drar vi till Alanya längst ner.. ska bli SÅÅ härligt!!
Det blir jag, Byhlin, Matilda, Maria, Natha, Linnea, Mutti och Jenntan.. äntligen lite sol och värme igen!! Behöver jag säga att jag saknar Portugal och klimatet där!?

Förresten har jag kanske inte skrivit att vi har kommit hem från Norge med :P och att det är det bästa beslut jag någonsin tagit tror jag. Var absolut inget för mig och Julia där, varken klimatet eller människorna. Hela stället kändes som en bur.. enda sättet att ta sig någonstans var ju med flyget i princip .. inga närliggande städer.. nada. Plus mörkret dygnet runt.. Nej det klarade vi inte av och jobbet blev mest stress stress stress så nej. Det är härligt att vara hemma nu!


Nää nu ska jag springa iväg och möta Byllan på hemköp! See yaa =)