Midsommar och Luis Figos restaurang


 

Glad midsommar i efterskott! =)
Kan inte säga annat än jag helst hade firat midsommar hemma i Sverige med alla som vanligt, det är ju bland det bästa paº hela aºret! Men det var heeelt okej här med! Jag blev lite orolig att det inte skulle bli naºgot midsommarfirande när vi först skulle gaº och handla.. gräslöken var slut, de visste inte vad sill var för naºgot, de hade ingen kalvsylta eller kryddpeppar.. ja det saºg mörkt ut för ett tag! Men vi bytte sillen mot naºgra konstiga, dock goda, köttbullar och kryddpepparn mot paprikakrydda... otroligt nog smakade färskpotatisen med grädden och kryddorna precis som det ska i vilket fall! Underbart gott =) För att inte tala om jordgubbarna efteraºt, dem + egengjorda kransar gjorde att det verkligen kändes som midsommar i vilket fall! Vi hade lust att säga glad midsommar till alla vi mötte men vi slutade efter ett tag.. det var ju knappt naºgon som ens hört talas om det.. well.. vi kom i alla fall fram till att vi aldrig ska sluta fira midsommar!

Sedan senast har vi bland annat varit i Vilamoura och kollat lite. Vi gick nere vid hamnen och kollade paº alla yachter osv. Det var väldigt fint där! Sedan saºg vi Luis Figos egna restaurant... han är själv där ibland paº somrarna och serverar drinkar! Vi gick in och kollade och tur var det.. för hela stället kryllade av tusentals bilder paº alla möjliga kända fotbollsspelare som du kan tänka dig! Manegern hade träffat nästan alla och hade kort paº när han umgicks med dem.. paº baºtturer osv...! Hur häftigt som helst... jag och Julia gick runt och dregglade bland alla kort ett bra tag.. kunde knappt tro att det var sant!

  

  


Nu har vi dessutom hört den första laºten spelad paº svenska här! Visst spelas Abba och boten Anna ideligen men häromdagen spelades boten Anna paº en bar nedanför vaºran lägenhet (Cuica) paº svenska...stort! =)

Julia och den mycket farliga säkerhetsvakten paº Cuica ;P ->


Över tvaº maºnader sedan vi lämnade Sverige nu. Portugal har varit toppen hittills men nu börjar det bli lite traºkigt att vara paº samma ställe, vi börjar bli lite mätta paº The Strip helt enkelt. Vi har sagt upp vaºran lägenhet nu saº efter den 4 augusti är den inte vaºran längre. Men vi kommer aºka tidigare härifraºn.. datum och lite saº skriver jag sen när saker och ting är bokat för nagºot jag absolut har lärt mig här nere är att ingenting blir som planerat.. ens om det saº är nästa minut det gäller! Men tanken är naºgra dagar i Madrid och sedan ca en vecka i London innan vi landar i Sverige ca tvaº veckor.

Imorgon aºker vi till Spanien över helgen. Vi ska till tivolit i Sevilla! =) Paº söndag ska vi kolla finalen Spanien-Tyskland där! Saº nu hoppas vi verkligen att Spanien vinner saº vi faºr vara med och fira lite!! =) Här i Portugal bryr dem sig knappt om Spanien alls nämligen saº roligare att vara i Sevilla under finalen! =)=)

Naºgra av folket paº La Bamba och tvaº kompisar fraºn Matt´s bar:

Miguel ->  Alex ->  Congito -> 

Ricardo - >  Pedro & Tiago -> 

Bilder paº naºgra till kommer sen.. som paº Gi, Anna osv.


Bröderna som äger stället:

Ricardo & Iván ->  Roberto & Pedro ->


Tvaº av servitörerna paº Matt´s bar:




Nu ska vi kila bort och kolla vad Johl, chefen för Caipirinhabaren, ville. Han ville tydligen prata med oss. Sen blir sängen om vi kan somna än, blir till att gaº upp tidigt för att aºka imorgon. Om vi ens hinner lägga oss... det finns helt enkelt inget dygn! Klockan och vilken dag det är osv. spelar inte saº stor roll här. Dag som natt, dag som dag.
Vi hörs! =)

Förlovning


Skin skin som den sol du är.



Olá otra vez =)
Här är det vaarmt!! Stranden gaºr knappt att gaº paº och man är nästan tvungen att bada lite daº och daº om man ligger och solar. Man svettas allt som oftast om nätterna även om vi inte ens använder täcke (inte till annat än snuttefilt i alla fall =P) längre. Det är baºde härligt och jobbigt i ett men till största del njuter vi av värmen! Vi äter alltid ute paº balkongen och när vi är paº stranden är det helt underbart att ligga paº varsin luftmadrass och flyta runt.=)
Dock har vi inte riktigt kommit saº laºngt som vissa som strosar runt paº barerna i badkläder som ingenting...
t..ex kom en av chefens brorsor, Iván, i ett par knalloranga badbyxor häromdagen och flippflopp.. jag visste inte om jag skulle skratta eller graºta men roande var det! =) =)
Paº tal om bröderna saº har dem tydligen en hel del djur.. bl.a. sysslar dem med duvtävlingar. Dem har tydligen 400 st. kuttrande duvor hemma. Är det naºgon som kan förklara för mig hur sjutton en duvtävling gaºr till??.. Jag och Julia har funderat en hel del paº det utan att komma fram till naºgot liknande vettigt.. och dem där fyra lustigkurrarna till bröder faºr man inte mycket seriösa svar ifraºn. Hm..

Den senaste veckan har vi varit paº ett vattenland och lekt, jag, Julia, Carro och Andreas. Det fanns vattenbergochdalbanor och branta banor man skulle aºka paº ringar nedför.. det var jättekul! =) Vi har hunnit med en hel del faktiskt. Vi har kraschat tallrikar (här finns inga direkt haºllbara paºsar), gaºtt paº bio (alla människor dog), kollat in Gamla Stan, grillat paº stranden (elden dog saº vi gick hem och stekte och gick tillbaka =P), varit paº en marknad i Quarteria osv. osv.
Dessutom gick Caroline ner paº knä sista helgen hon och Andreas var här. Det var riktigt vackert allting och mina taºrar rann minst lika mycket som deras. Restauranten vi var paº bjöd paº champange. Grattis älskade vän!
Idag aºkte dem hem till Sverige saº nu ekar vardagsrummet, var det verkligen saº tomt där innan dem kom?

EM följer vi plikttroget och som nästan ensamma svenskar här nere hejjar vi för fullt.
Men hur kunde Sverige laºta Villa göra maºl i 92:a minuten!?!?
Nu gäller matchen mot Ryssland.. vi har slagit vad om en restaurantmiddag med David, ryssen, saº det staºr mycket paº spel =P.

  

Paradis, misshandel och aºldersgränser

 

Innan jag börjar skriva om allt vill jag först och främst säga att neej mamma, jag tänker inte aºka hem och vattna dina blommor medans du är paº Kreta även om du skickade ett sms och bad mig.... ;)
Och paº tal om dumma grejer saº gav nog jag och Julia ett par turister huvudverk för ett tag sedan.. vi var ute och gick längs stranden när det plötsligt inte gick att gaº längre, saº vi klättrade upp och fortsatte vandringen över lite berg. Vi fick gaº paº smaºstigar genom djungelaktiga partier med bambuskottsalléer, välbeväxta träd och andra exotiska växter.. det var riktigt häftigt, traºkigt nog hade vi inte kameran med oss. TIll slut kom vi i alla fall upp till stadsmiljö, men var sjutton var vi?? Vi visste aºtminstone vilket haºll vi skulle gaº aºt och började gaº hemaºt. Efter ett litet tag ropade naºgra turister till oss fraºn andra sidan gatan: "Do you know where the stories are?" Vi ropade tillbaka.. "Do you know what town this is?" Det var rätt roande att se deras blickar men lite traºkigt att vi bara kommit till utkanten av Albufeira där vi bor.

Och nu har Carro och Andreas anlänt. Saº nu bor vi fyra i lägenheten, det gaºr jättebra även om det blir en stor röra. Känns riktigt bra att vara lite fler för ett tag, det blev lite lojt naºgra dagar innan de kom. Tur nog för dem saº har solen lyst konstant sedan 1 juni, har knappt sett ett moln sedan dess. Helt helt underbart! Saº vi har mestadels solat, badat och spelat strandtennis paº vaºran egen lilla strand vi hittade. Ibland känns det som att vi har hamnat i paradiset.. förutom en del blodsockervärden paº "HI" (för högt för att mäta), ketoner (insulinbrist) paº lite för hög nivaº, halsfluss osv.. men idag har jag faktiskt maºtt bra hela dagen.=)
I helgen skulle vi fyra hyra en bil och aºka till Lissabon en sväng. Glada i haºgen hoppade vi upp ur sängarna det tidigaste vi orkade (okej, hon var typ 13.00 men det är tidigt med tanke paº hur vaºran dygnsrytm ser ut här!) och packade alla grejer och gick till ett uthyrningsställe. Vi fraºgade hur gamla vi maºste vara för att faº hyra (det är nämligen lite skumma regler häromkring) och de svarar att saº länge vi har körkort och pengar saº är det lugnt, jippie!! Vi fick vänta en halvtimma, sedan kom det en dam som förklarade att vi fick aºka med till kontoret och fixa alla papper osv. Hon körde oss dit och vi fick kolla igenom bilen (däck osv) och började skriva kontraktet. När hon faºr syn paº vaºra ID-kort utbrister hon "Är ni bara tjugo aºr!? Ni maºste vara minst 23 för att faº hyra!" Klockan började bli mycket och hon gjorde klart för oss att det var omöjligt att faº hyra under 23 naºgonstans här saº förbannade för att ha missat en hel dag för att hitta paº naºgot eller bara slappa paº praian gick vi därifraºn. Vi tröstade oss med att ta en taxi in till Faro (staden där närmsta flygplats ligger) och spenderade dagen paº ett shoppingcenter där. Vi avslutade med att kolla paº Sex and the city - filmen paº bio innan vi aºkte hem. Det blev en lyckad dag trots allt och en extra glad taxichaufför (han fick lite choklad).

(Kära föräldrar, nästa stycke behöver ni inte läsa) ;)
Kan inte hjälpas att när man börjar bli lite brun och gaºr i bikini till största del paº dagarna att man blir lite sugen paº att ha en söt liten piercing i naveln.. saº jag och Julia gjorde varsin. Paº bilden nedanför har jag fortfarande i läkepiercingen.. men jag hoppas att jag kan byta till naºgon söt sak snart. =)

 

Sen vill jag aºterigen nämna att vi bor MITT I ALLT. Häromnatten skrek folk som sjutton utanför (jaja, mer än vanligt), jag satt för tillfället ute paº verandan och skrev lite saº jag behövde bara luta mig över kanten för att se va som paºgick. Det flög stolar överallt och stora gäng kutade runt, hmm? Jaja, saºnt händer utanför barer, jag aºtergick till att skriva. En stund senare skrek folk ännu mer, det är rätt vanligt här saº jag brydde mig inte speciellt.. men plötsligt hörde jag naºgon ropade "Stop it!" och daº reagerade jag fort. Det var första gaºngen jag hört naºgon säga sluta när folk har varit i slagsmaºl här tidigare.. Jag lutade mig över kanten för att se vad som hände i lagom tid för att se en kille försöka vända paº en helt medvetslös kille.. han var totalt lealös. Folk samlades som en hop runt dem men eftersom vi bor ovanför alltihop saº kan vi se allt ändaº. Jag sprang in och hämtade de andra.. blev ju chockad.. Vi stod och kollade ett tag men visste inte om han levde eller inte. Efter en kanske 10 minuter kom ett gäng poliser gaºende och beblandade sig med folkmassan och kollade paº (????????).  En bra stund efter det kom en ambulans och gick i lugnan ro fram till killen och gav honom syrgas osv. Vi höll paº att faº slag där uppe.. ska dem laºta honom dö!? Det var inte riktigt klokt. Folk stod alltsaº över och runt honom som gamar för att de var nyfikna och polisen gjorde likadant, de varken försökte faº bort folk eller hitta naºgon gärningsman. Tack gode gud för Sverige säger jag bara.

Paº vaºrat älskade La Bamba är allt som vanligt, vi är där och hälsar paº ett antal gaºnger i veckan. Ibland för att festa lite, ibland bara för att. Folket där är underbara.. kort paº fler av dem kommer för det kan jag inte tänka mig att aºka härifraºn utan. Min före detta chef vill fortfarande att vi ska börja jobba där igen, paº vaºra egna villkor i princip. Han maºste vara den snällaste chefen i världen. Visst har jag haft bra chefer förut men det gaºr inte att vara som han är.. helt underbar! (Som saº sätt en chef kan vara.) Han har tre yngre bröder som vi har lärt känna ocksaº och sen saº har vi alla i baren och servitriserna, jag kommer sakna dem allihop hur mycket som helst. Kära kära La Bamba säger bara.

Chefen, säkerhetsvakten, en av chefens bröder och jag Ännu en av chefen bröder och hans kompis.

And The Euro Cup.. portugiserna vann ju häromdagen mot Turkiet och först var det jättekul att se alla glada fotbollsfan efter matchen. Men eftersom ingen här har avinstallerat deras tutor saº blev det heller inte mycket sömn den natten. Men ikväll blir det Sverige-Grekland.. daº är det förhoppningsvis vaºran tur att fira!! =)
Nu hinner jag inte skriva mer för snart börjar matchen, hörs en annan dag! =)


    

    

    

   

    

    


Laºngsemster och livet här


Ja nu var det ett tag sedan igen! Det har hänt massor sen sist...

För att börja naºgonstans saº har Julia och jag sagt upp oss paº vaºra jobb. Om ni tänker er att själva börja 20.00 paº kvällarna och komma hem runt 04.30 varje natt, sova halva dagen och ändaº vara trött och inte orka göra naºgot förrens det är dags att göra sig iordning inför jobbet igen. Nej ni förstaºr nog att det inte var saº kul. Fast jag saknar La Bamba jättemycket! Ett helt underbart ställe me underbara människor!! Saº nu är vi i vilket fall laºnglediga, vi har lägenheten här till 4 augusti. Vi ska koncentrera oss paº att jobba i Norge sen istället, med pengar ordnar det sig alltid.. det har vi hela livet paº oss att tjäna.. men hur ofta har man chansen att vara l e d i g i tvaº maºnader!? Förmodligen aldrig mer? Saº nu ska vi njuta!!!
Innan jag slutade hann jag träffa paº en engelsman som bott i Stockholm.. när han fick höra varifraºn jag var började han sjunga Ipren den intelligenta verktabletten hahaha... vi hämtade Julia och körde lite allsaºng i baren.

Lägenheten har vi storstädat i veckan.. krypande paº golvet med en liten sopborste, skurborste och disktrasa. Tvättar gör vi litie hela tiden.. i badkaret. Det tar sin lilla tid allt! Men maºste säga att det har sin charm det med, känns lite gammaldags saºdär. Sen faºr man jaga ut lite smaº söta ödlor ibland med.

Det jag saknar mest här materiellt sett är kryddor!! Inte en normal krydda saº laºngt ögat kan naº... inte ens paº resturangerna smakar maten! Men räddning är paºväg! Lilla Carro kommer hit paº tisdag med de viktigaste och sin pajk, de ska stanna tvaº veckor. Kommer bli helkul!
Paº tal om restauranger saº blev vi bjudna paº det igaºr ifraºn Sverige, av Julias mamma.=)

Den tiden vi hittills har varit lediga har varit jääätteejobbig.. vi har utforskat Gamla Stan, alla klippiga strandpromenader häromkring (snarare bergsklättring), tagit en tur till den s.k. Algarveshoppen (har aldrig faºtt saº mycket för saº lite pengar förut), aºkt ett turisttaºg runt Albufeira (vi hade redan sett 99%), hittat en egen ministrand med klippor runt dit ingen ser som vi nu kallar vaºrat eget Carribean, inhandlat en fotboll/volleyboll och beachracket, skaffat portugusikiska barnböcker som vi haºller paº att översätta, tagit laºngpromenader (med sov- och läspauser paº stranden.. tills pappa ringer och väcker oss ;) ) osv.osv.osv. =)
Jag har även satt tillbaka min piercing i örat, kunde inte vara utan den, och Julia har tagit tvaº haºl till i sina öron. Det kommer kort paº det senare, som vanligt. ;)
Vi har inte ens tagit korten vi skulle paº La Bamba, lägenheten och The Strip än.. det har blivit saº vardagtligt för oss.. men det kommer! Jag lovar!

 

Eftersom stället bestaºr till största del av restauranger och barer saº har vi sett och varit paº en hel del häftiga ställen. Tvaº av dem är lite smaºkända för att kända fotbollsspelare hänger där paº somrarna ibland. En av dom är Libertos, den har vi utsikt över fraºn vaºran veranda. Hela baren är fylld av alla möjliga former och storlekar av Buddhas, sköna sittställen och stil. helt klart den finaste baren jag varit paº. Den andra är Kiss som inte heller ligger saº laºngt ifraºn oss, fem minuter att gaº eller kanske lite mer. Där har vi varit naºgra gaºnger, bland annat tillsammans med en av vaºra ryska kompisar här (David) och med bröderna till min f.d. chef och naºgra fraºn La Bamba-gänget. Vad vi inte visste innan vi kom dit är att alla de nyss nämda gaºr in V.I.P. och därmed vi ocksaº! =) 15 euro kostar inträdet men glöm det.. inte med vaºra kontakter.. vi har visst hittat rätt vänner haha ;).
En annan lite häftig bar var vi paº häromdagen, Coyote Bar. Eftersom vi baºda sett filmen Coyote Ugly ett flertal ggr var det givet att gaº in där när vi saºg skylten! Det var inte saº speciellt därinne men det var mysigt att sitta och lyssna paº lite kareoke (som nästintill varje bar här har varje dag).

Naºgor mindre roligt är att vaºr ryske vän David var med om en MC-olycka häromdagen, han klarade sig med smärre skador och en kraschad MC, men den andre killen ligger fortfarande paº sjukhus.. uscha!

David
 

Av naºgon anledning saº har jag och Julia längtat jättemycket efter den 1 juni, fraºga oss inte varför för det vet vi inte.. vi har bara räknat ner till dess. Idag är det det och nu vet vi varför! Vi vaknade tidigt trots att vi lade oss sent igaºr av straºlande sol.. saº idag har vi varit paº stranden halva dagen, helt underbart!! Nu börjar det fina vädret, det är jag helt säker paº!! Äntligen äntligen.

Flummkort
     

    

Nu stänger tyvärr internetcafét, men kanske kommer hit en sväng imorgon och fortsätter =).