Madrid och Santiago Bernabeu


Jaa vad kan man säga? Det var en taºrfylld bussresa efter att ha vinkat av de sista paº stationen i Albufeira.
Bussen tog oss till Sevilla där vi bytte till en annan som förde oss till Madrid. Första kvällen gick aºt till att sova... en hel natt var det tyst! Ljuva tystnad.... haha =). Igaºr aºt frukost  vid en fontän paº Plaza Mayor innan vi aºkte sightsingbussar runt hela staden och gick runt och kollade lite, det är en jättemysig stad! Mycket mer hanns inte med.
Idag tog vi en taxi till Real Madrids stadio Santiago Bernabeu. Tyvärr var det en Bruce Springsteen-konsert saº tourerna var inställda tills paº lördag.. men vi hittade en restaurant/bar med utsikt över planen och en Real Madrid-shop i samma bvyggnad som arenan saº lite nöjda var vi i vilket fall. Efteraºt aºkte till Grande Via och tog en runda inne paº HM även här hehe. ;P Hur kan man laºta bli? Vi ska försöka hitta HM i varje huvudstad vi besöker under vaºran resa har vi bestämt.
Vi hittar redan jättebra här i storstaden, vi har nog lärt oss städer bättre helt enkelt. =) Det är rätt sjukt egentligen.. för jag har hittat otroligt lätt nästan överallt när jag har varit utomlands... men Göteborg är fortfarande ett stort mysterium för mig..

Plaza Mayor:

 

Real Madrids arena (Santiago Bernabeu):

   
  <-- Guti
 

Övriga kort i Madrid:

 <-- Svenskt bröd..  <-- en lastbil     
   
   
    
   


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Naºgra sista kort fraºn Albufeira.. :

 <-- Min tatuering precis nygjord (precis innan vi aºkte) paº skuldran.
Texten betyder: Vaºran enda sanna uppgift i livet är att vara lyckliga.
Vaºra tankar och känslor styr vaºra liv. Universum är perfekt.
Lite finare bilder paº den kommer sen. Likasaº Julias:
 <-- den har hon längst ner paº höger sida av ryggen


  <-- En ledsen tatuerare (Roberto) säger hejdaº, och hans kompis

 <-- Christiano

La Bamba:

  <-- Valpen-pose ;P  <-- Bröderna Vargues-pose ;P

Lite runt om:

 <-- Matt´s bar och Wild and co. i bakgrunden
 <-- Glassbaren (hör till La Bamba)
 <-- Spritbutiken precis under vaºran lägenhet (bredvid Garage)
 <-- Garage och en liten bit av vaºran balkong ovanför


Paºväg till stationen, klockan 06.00:

   <-- Portugals signalament (tummen upp JÄMT!)


Lägenheten:

    
 <-- kom lite ivägen ;P      

Sista dagen i Portugal...


Jösses.. jag vet inte vad jag känner mest just nu... hemlängtan till Sverige eller vemod för att lämna Portugal?
Allt är nästan färdigt nu, det enda vi har kvar att göra här är att äta paº La Bambas restaurant och säga hejdaº till alla. Känns riktigt jobbigt, och inte riktigt som att det är sant. Men jag tror nog att vi kommer tillbaka en dag.. det är jag nästan säker paº. Det traºkiga bara är att folk här flyttar runt mycket, lite som vi, och de flesta vi känner kommer nog inte att vara kvar om naºgra aºr. Men vi faºr hoppas.. vi har ju som sagt alltid internet aºtminstone.
Naºgot annat som känns helt otroligt och fruktansvärt laºngt borta är att komma hem till Sverige.. jag menar.. om tvaº veckor kommer jag förmodligen vandra runt i Kinna eller Fritsla igen.. hmm. Nääe.. kan inte tänka mig det just nu. Men det ska bli roligt =) Vill träffa alla!
Men först.. imorgon--> Madrid!! =)


Gibraltar, Lissabon och AJJ!!


Jaa Gibraltarresan var intressant...
Bussen gick fraºn The Strip 05.25 paº natten.. alltsaº hade vi inte sovit för natten ännu (försök sova paº den här gatan före fem..). Dygnet är som sagt lite vridet här (i ordning en normal dag: middag, kvällsmat, frukost, sova och runt igen). I alla fall, vi gick till bussen och smaºpratade lite med alla som var paºväg till och fraºn Kiss (en av nattklubbarna) och hoppade paº en minibuss. Med inte en sits till övers aºkte vi i fem timmar bort till Gibraltar och försökte sova.
När vi äntligen var framme hoppade vi trött men glatt ur och saºg Gibraltarberget, det saºg ut lite som i en saga. Dags för passkontroll (det tillhör ju Storbritannien). NEJ!!!! Du tror väl inte att vi hade glömt passen hemma? Extreeemt klantigt...
Vi tröstade oss med att prova paº indisk mat (heelt godkänt!) och en tupplur paº stranden vid hamnen i den spanska staden La Línea. En kille fraºn Lissabon, Alex, hade gjort precis samma misstag och spenderade dagen med oss. Vi fick övat paº vaºran portugisiska i alla fall, för han kunde inte ord engelska i princip. =)

  
  
  

Saº till fredagen, ytterligare en bussresa. Den här gaºngen bar det av till Lissabon. Vi hade en guide som var baºde bra och daºlig. Bra: Hon kunde upprepa varenda ord hon sa paº engelska paº tyska direkt efter. Daºligt: Hon visste inte hur man stängde av mikrofonen. I vilket fall.. Lissabon var en trevlig stad, särskilt som den innehöll vaºrat älskade HM. =) Den var väldigt mycket statyer överallt men i övrigt saºg det faktiskt ut som alla andra storstäder. Men kul att ha varit där!
=)

    
    
 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Tidigare idag gjorde det ont.. jag har inte nämnt det men jag har gjort en till piercing, fast i andra örat (och tre vanliga haºl i öronsnibbarna). Jag kom nämligen paº en egen liten idée om hur man kan ha en piercing i örat och gick till piercaren/tatueraren (Roberto) för naºgra veckor sedan och fraºgade om det var möjligt. Jajjemen, det trodde han nog! Han blev lika nöjd med den som jag och ville göra en likadan själv =). Men idag kunde jag inte hitta pluppen paº andra sidan örat och tog för givet att den hade ramlat av. Jag försökte dra ut piercingen men det gick inte? Saº vad kan jag göra... jag drog haºrdare saºklart (smärta smärta smärta). Aºaº däär.. tillslut saº gick det! Hela piercingen, med plopp och allt, kom ut! Va i..!? Den maºste ha aºkt in i haºlet och suttit i örat (pluppen).. saº nu vet jag varför det gjorde ont.. =S. Ballong-öra.


Paº tal om Roberto skulle vi dessutom prata med honom igaºrkväll om en tatuering (jaa vi ska göra varsin.. men dem är bara fina, hyfsat diskreta dessutom).. men det var nog inte riktigt läge.. Han dök upp med tvaº drinkar i handen och bjöd in oss att ta lite shots med han och hans kompisar inne paº tatueringsstudion istället haha. Han är go =).
Vi har allt lite ovanliga relationer till alla ställen (barer, restauranter, tatueringsstudior osv) häromkring, men det beror ju klart paº att vi känner de flesta häromkring rätt bra nu. Som paº La Bamba, där är det självservice paº festkvällar som gäller för vaºran del. =) Beställer vi naºgot (om vi ens behöver göra det där?) saº faºr vi ibland (om det är av Tiago) hoppa in och fixa drinkarna själva. Det är helkul, vi är faktiskt bra! =)

Idag har vi börjat packa och rensa i lägenheten ocksaº, vi aºker ju tidigt paº tisdag morgon. Vi har tvättat nästan alla kläder och gjort i ordning paºsar med saker att ge bort (Anna och Leo sörjer inte för det). Med andra ord.. det känns att det närmar sig! Tomt och konstigt.. börjar nästan känna av samma resfeber som jag hade innan jag lämnade Sverige. Här är ju vaºrat hem nu.. i Mark ocksaº men det här var ändaº vaºrat.. i Sverige är det mina föräldrars hem, det blir inte riktigt samma sak. Men nästa blir en lägenhet i Norge nu för hösten. Det jag vill komma fram till är jag kommer att sakna Albufeira hur mycket som helst.. och alla vänner vi har skaffat här. Tur att det finns internet!

Modeshow och markbor paº besök


 

I fredags kollade vi paº en jättehäftig modeshow med bland annat den kända modellen Isabella Figueira. Fraºn början visste vi inte riktigt vad det var vi gick till saº vi kom dit tidigt och fick jättebra platser, sittplatser dessutom. Vi anade inte att det var naºgot saº stort som det var! Jag vill se det en gaºng till..!! =)

I övrigt i veckan saº har vi haft besök av markbor här paº The Strip (!!).. här som knappt finns en svensk mer än mig och Julia. Saº det kändes lite knepigt allt, men jättekul! Det var Mutti (Malin Gunnarsson) och hennes kompis Elin som var här paº en veckas semester. Saº daº blev det lite festande igen.. det har varit väldigt lugnt paº den fronten sedan Carro och Andreas aºkte nämligen. Även om endel hemma verkar tro att vi festar varje dag haha.. ;P. Det var i vilket fall jättekul! =)

   <-- med en av ägarna till Cuica
   <-- en go brasse
 <-- Kebnekaise (?!) ..


Pappa ringde när vi laºg paº stranden igaºr och berättade att han höll sig inne för att det var saº varmt.. med det menade han 28ºC... brrrrr.. det kommer bli kallt att komma hem!!

Nu har vi bokat ett hostel i Madrid tre nätter, 15-18 juli, sedan bär det av till London en vecka eller saº.
Paº onsdag aºker vi paº en endagstur till Gibraltar och paº fredag samma sak fast till Lissabon. Roligt roligt! =)
Sen blir det naºgra veckor hemma.. svensk kultur.. jag längtar faktiskt.. snart tre maºnader av galenskap paº grund av en haºrfärg, orka.


Anna, en av servitriserna paº La Bamba och hennes man Leo -->  

Julias f.d. chef Johl och tvaº goa tjejer --> 

Hej hej saº länge, nästa gaºng blir det kort fraºn Gibraltar! =)

Campiones... olé olé olé!


Olé olé olé!

 

I söndags satt vi bland massa spanjorer paº ett saºdant där "äkta" spanskt café i Sevilla och hejade. Man kände sig nästan som en av dem när Spanien vann och man blev saº glad att man inte riktigt visste vart man skulle ta vägen. Hälften av dem babblade paº med oss som om vi skulle förstaº när de pratade hur fort som helst, upphetsade över fotbollen.. resten trodde vi var tyskar och ville mest retas.. =P. Ja, det var i vilket fall en upplevelse att vara där och fira med dem. =) Sen att vi mestadels drägglade över Sergio Ramos och Julia även över Fernando Torres är en helt annan sak ;P. Vi satt och kollade paº eftersändningen laºngt in paº natten sen, eftersom det var spansk tv saº visades det ju nästan hela tiden =).

  

Tyvärr saºg vi att tivolit var stängt alla maºndagar i juni och juli.. men det gjorde inte saº mycket för vi tar det paº vägen till Madrid sen istället, man maºste ändaº aºka därigenom. Eftersom det inte fanns mycket annat att kolla paº i Sevilla saº avbokade vi nästa natt paº hotellet och gick till busstationen för att se vart vi kunde ta vägen istället. Men vi hittade ingen karta och hade bara saker med oss för en natts övernattning till saº efter maºnga om och men tog vi bussen hem till Albufeira igen.
Innan vi aºkte till Spanien köpte dessutom varsin resenalle här paº The Strip. Dem ska följa med oss runt  i världen under den här resan och faº ett band med namnet paº landet eller en stad i det fraºn varje land. Kommer bli kul att ha den sedan när man kommit hem, förhoppningsvis full med band. =)

Den senaste tiden har vi sovit ca 2-3 h per natt bara.. det är nämligen hur varmt som helst.. Har äntligen börjat vänja oss naºgorlunda nu saº inatt sov vi faktiskt en hel del.. saº känner oss som människor idag igen..!

   


Hotellet vi checkade in paº när vi kom till Sevilla (ungefär första bästa eftersom vi gick runt i 42 graders värme):

   
 


Svettiga och goa paº staionen i Sevilla:




Nattbad efter en löprunda paº kvällen (skööönt!!):

 


och saº Gi, the man.. ;P :