Sjukling, frierier och stereoj*veln..


Äntligen naºgorlunda pigg igen! Har varit hemma sjuk i tvaº dagar, inte saº mycket men här kan man inte riktigt sjukskriva sig som hemma saº det känns som mycket. Gott att komma ut ur lägenheten igen i alla fall.
Paº jobbet i övrigt gaºr det bra, jag och Julia är naºgra "i gänget" nu saº att säga. Vi känner oss riktigt hemma här i Albufeira nu. Den värsta hemlängtan har gaºtt över och vädret har varit daºligt saº länge nu att det maºste bara vända när som helst. =)
Maºnga skriver och fraºgar om jobbet.. det är allt lite annorlunda mot hemtjänsten och korttidshemmet jag jobbade paº där hemma. Här ser man utklädda människor (och daº menar jag inte som i Sverige där naºgon kanske tar paº sig naºgot färgglatt och ett hatt eller saº), krossat glas i mängder, människor som festar loss paº sina semesterar, människor fraºn hela världen och i alla dess former varje dag. Jag har faºtt ett flertal rosor och allt som oftast blir det flera frierier varje dag. Dock är det ju faktiskt en bar jag jobbar paº.. annars hade man ju kanske blivit glad aºt att man var lik Christina Aguleira, Kirsten Dunst, Nicole Kidman och att man dessutom borde bli modell lite var dag. ;) Som oftast är det riktigt kul i varje fall saº det är ju tur det. Imorgon ska jag och Julia ta lite kort paº La Bamba, The Strip och lägenheten osv. saº att ni faºr vara med lite mer. =)

Maºste bara nämna att efter att vi hade bytt ut stereon (en timmas promenad) saº kom vi tillbaka till lägenheten, slet upp laºdan... och INGA SLADDAR!!
Nu har vi hämtat det.. och nu har vi faktiskt musik!!

Nyinflyttad


Ledsen för den sega uppdateringen! Hotellet vi bodde paº laºg nämligen ganska laºngst ifraºn The Strip och ännu längre ifraºn "stan". Men igaºr saº flyttade vi äntligen. Saº kommer uppdatera oftare nu! =) Lägenheten ligger mitt paº The Strip, ovanför barer osv. men vi jobbar ju sex kvällar/nätter i veckan saº det lär inte störa oss allt för mycket hoppas jag. Det är ingen lyxlägenhet precis men den duger alldeles lagom till oss! En tvaºa är det. Bilder kommer senare! Vi har utsikt över den ganska kända baren Libertos om naºgon kanske har hört talas om den. =)

Idag köpte vi en cd-spelare! Äntligen vaºran egen musik!!! Fast det tog inte maºnga minuter innan själva cd-spelaren gick sönder men radion fungerar aºtminstone. Vi ska gaº tillbaka med den imorgon.



Vi träffade en man fraºn Madeira förut idag ocksaº, hans bror bor granne med självaste Christiano Ronaldo!! Hans bror hade träffat honom fast inte han själv. Inte illa ändaº!

Annars idag har vi suttit paº en fik vid stranden och druckit lite kaffe/juice med en av mina arbetskompisar och hans vänner. Det är helt underbart att sitta saº och lyssna och se ut över havet. Dock har vädret varit jättedaºligt hela veckan och vi är nästan lika bleka som när vi aºkte hemifraºn. Känns ju inte saº bra när vädret tydligen varit jättefint hemma. Faºr hoppas veckan nu blir bättre, nu när vi bor närmare stranden och allt.
När vi var paº stranden senast tabbade vi oss.. vi lade oss alldeles för nära vattnet som steg.. och steg.. och steg.. Tre ggr sköljde vattnet över baºde oss, handdukarna och nästan alla saker vi hade med oss.. Vi kände inte alls för att bära hem sandiga och blöta handdukar saº vi hängde upp dom där paº ett berg för att torka.. men som vi hade misstänkt var de inte kvar där sedan. Men äsch.

Det är lite traºkigt att jobba saº mycket som vi gör.. (Julia jobbar i en Caipirinhabar paº samma ställe som jag nu där hon serverar brasilianska drinkar = Caripirinhas). Saº idag tog vi beslutet att vi jobbar här juni ut och stannar sedan en maºnad till utan att jobba och kunna och runt och kolla in landet lite istället. Det blir inte mycket dyrare nu när vi har (en visserligen dyr) lägenhet. Daº ska vi aºka till Lissabon över en dag och aºka paº andra utflykter, njuta lite! När vi är "färdiga" här i Portugal saº aºker vi till Teriffe i Spanien och tar baºten till Marocko för naºgra dagar och sedan tillbaka till Spanien där vi förmodligen tar flyget hem. Vi stannar hemma naºgon vecka verkar det som innan vi aºker upp till Norge. (I juni/juli faºr vi alla som ska till Norge träffas paº msn eller naºgot och bestämma lite hur vi ska göra!)

Bilder fraºn hotellet och vaºran utsikt fraºn balkongen där vi bodde i 16 dagar (lite svaºrt att göra lägenheten rättvisa med bilder men har gjort ett försök):

    
     
   
 

Efter jobbet blir det nattcluben Kiss med "kompisarna" här ibland
(och nej vi dricker inte saº mycket även om det blir lite ibland)
=)

 


Tack tack tack för alla kommentarer..!! <3

Servitris paº en cocktailbar, kändisliv och tjurfäktning

 
   


I lördags började jag jobba som servitris paº en cocktailbar paº The Strip. Baren heter La Bamba och personalen är jättehärlig. Jag jobbar 20.00-03.00 (om naºgra veckor när turismen kör igaºng till 04.00) sex dagar i veckan. Sºa nu är jag bara ledig paº tisdagar, det känns saºdär men jag trivs aºtminstone paº jobbet. Julia ska paº ett provjobb som servitris paº ett närliggande ställe (ocksaº paº The Strip) ikväll saº haºll tummarna för henne!
Det svaºraste verkar vara att hitta naºgonstans att bo, men vi har förlängt hotellet till den 24 maj saº vi har lite tid paº oss. Alex i baren där jag jobbar visste lite hon kunde kolla upp saº hoppas!

Det kommer nog kännas konstigt att aºka hem sedan för här lever vi lite som kändisar. Vi var t.ex. paº tjurfäktning häromdagen (skriver mer om det sen) och senare paº kvällen kommer en irländare fram och visar ett kort paº mig och Julia därifraºn, han hade zoomat in oss fraºn andra sidan arenan (??). Ungefär var femte bil tutar och vinkar, folk vi gaºr förbi vinkar och ropar paº oss och visslar konstant. En del kommer fram och berättar var vi varit i veckan för att de har sett oss där och där. Det verkar som att de flesta haºller koll paº vad vi har för oss. Vet inte om det är naºgot bra eller daºligt? Jag är otroligt less paº alla kommentarer om mitt haºr i alla fall!! Är blondiner ett utdöende släkte? Det konstiga är att det inte bara är de fraºn länder som inte har saº mycket blondiner som glor hela tiden.. det är lika mycket engelsmän, irländare, ryssar osv. Undra hur de skulle reagera om jag färgade det? Vore allt kul att se..

    
  
 


Saº till tjurfäktningen... jag gillade det inte alls. Jag maºdde riktigt illa. En tjur svimmade av och fick dras ut i hornen och svansen efter att han lurats att staºnga väggen, de andra tjurarna fick springa runt och blöda med laºnga "pinnar" som flängde runt i sig och en matador blev staºngad (inte jätteilla men ändaº). Unga pojkar lät sig bli anfallna med mening för att ett helt gäng med unga pojkar bakom sedan ska omringa dem och stoppa dem. När tjuren väl är stoppad (med den första pojken paº den mellan hornen) saº stannar en av de andra pojkarna kvar och haºller tjuren i svansen och aºker runt lite medan de andra springer därifraºn. Osv osv osv. En av dessa "förstapojkar" misslyckades en gaºng och blev staºngad.. men kan inte ha gaºtt saº illa som det saºg ut för han fick vackert göra om det... blodig av antagligen baºde sitt egna blod och tjurens. Nej, jag kan inte förstaº att det ens är lagligt. Stackars hästar som de faºr tjuren att jaga ocksaº. Vi gick i "halvlek".

         


Maºste dra mig "hemaºt" och göra mig i ordning inför jobbet men jag hoppas att jag hinner skriva snart igen!

Ps. Tack för alla kommentarer!! <3 Ds.