Portugal


Äntligen var man här!
Det är soligt, varmt och helt underbart!
Vi har haft saº mycket att göra att det är först idag vi har hunnit leta upp ett internetcafé! Vi har faºtt en hel del kompisar redan: brassar, portugisafrikaner och irländare. Mest umgaºs vi med brassarna vilket märks, vi har redan börjat komma in en del i portugisiskan. Det är jättekul! Vi vill absolut stanna här och försöka lära oss flytande. Än saº länge har vi bara sökt ett jobb, i en mysig liten bar. Faºr vi inte det saº blir det ut och leta mer intensivt. De flesta affärer, barer och restauranger ligger paº gatan The Strip och det är där vi är mest om kvällarna. Här är nästan allt öppet dygnet runt och folk i alla aºldrar är ute nästan hela tiden. Alla barer har flera tv-apparater var, storbildstv:n och mindre. Inte helt fel nu när Champions League är och Julia är ett stort Manchester United-fan. Vi hejade fram dem till finalen igaºr mot Barcelona.

Hotellet vi bor paº just nu är litet men mysigt och hotellrummet är mer som en lyxig lägenhet. Ska ta lite bilder och lägga upp paº det senare i veckan eller saº.
Baºde städerna och stränderna här är väldigt vackra! Vita hus, palmer, färgglada blommor, röda klippor osv.




Ute till havs finns det massvis med grottor, där aºkte vi runt och kollade med brassarna häromdagen. Om vi aºker ut här närmare sommaren kommer vi kunna se delfiner etc. saº vi hoppas vi är kvar här daº.




Tiden rinner ut saº skriver mer och laddar upp fler bilder imorgon eller lite senare i veckan. Saº vet ni lite nu i alla fall! Ha det toppen hemma i Sverige!



1 dag kvar...


Lite svårt att förstå att detta blir sista natten i Sverige på väldigt länge.. och eftersom jag har raderat alla "vanliga" inlägg som jag har skrivit här i bloggen för att ha den mer som en reseblogg så har början av allt detta försvunnit med det, så kanske jag ska förklara lite från början.. Jag och Julia ska åka till Portugal imorgon för att söka jobb och lägenhet, där vill vi helst stanna till slutet på september. Men ordnar det sig inte där åker vi någon annanstans, som Spanien eller Grekland.. Augusti och oktober har vi tänkt att spendera i Norge för att tjäna lite extra pengar innan vi i november åker ner till Australien, men emellan kanske vi åker ner till Schweiz och hälsar på Carro som ev. ska ner som au pair i augusti. Om hon åker så kommer hon bo nära gränsen till Italien så vi tar väl det samtidigt med i så fall hehe. Beroende på om vi får ihop tillräckligt med pengar i Australien sen så vill vi ta lite semester och åka till Thailand och Vietnam och bara slappa sen. Ett av våra mål är att åka pulka i sanddynerna i Vietnam, det hade varit en upplevelse! Sen bär det av tillbaka till Australien för att jobba vidare i några andra städer/orter och spara igen. Kan vi så tar vi en semesterpaus efter ett tags arbetande sen igen och kollar in Nya Zeeland och Hawaii. Därefter blir det en sista tur till Australien och när vi fått ihop tillräckligt vill vi till Peking och kolla in kinesiska muren, templen och deras buddhism osv. för att avsluta med transbiriska järnvägen till Moskva, tåget till Finland och finlandsfärjan hem. Fast det är nog inte bara jag som har en känsla av att det kommer ändras betydligt under resans gång.. vem vet vad som händer.. allt är öppet. Vi är fria i vilket fall... kan åka vart vi än känner för. Detta är verkligen vårat livs äventyr!
Känner mig lite lugnare vad gäller insulinet och kanylerna och allt på planen nu med, för ringde upp en som själv har diabetes och har varit ute och rest lite varstans. Tack för alla råd och för att ni lugnade mina nerver lite Fredrik och Fredriks mamma =).
Jag är så glad att vi ska åka nu, trots att det inte alltid såg ut att bli så. Julia kollade hur vädret var där nere nyss: strålande solsken och 27 grader varmt! Om två dagar ska jag allt ligga och gassa på stranden!
Men först en natt på Londons flygplats imorgon, kanske blir en upplevelse det med!

Skönt att ha gjort biologiprovet nu med, det gick jättebra så nu kan jag släppa det och koncentrera mig på allt det sista att ordna. Har packat det mest i alla fall. Nu ska jag till apoteket och hämta en omgång dia.saker till och sen kommer lite familj och äter middag och de sista förutom Byllan säger hejdå. Henne ska jag träffa imorgon en snabbis precis innan vi åker. Jag är piiirriig!!

3 dagar kvar!!


Haft resfeber i många dagar nu! Klart det är spännande men också riktigt jobbigt att säga hejdå nu när man träffar alla.. "syns om ett halvår/år sådär.."  Den sista tiden nu har varit fullt upp, träffa alla och skaffa allt det sista. Få ordning på försäkringskassor, intyg, vaccin, kort och information. Vet någon förresten om något bättre sätt att ringa hem på än med rebtel.com? Det verkar vara bra i alla fall, får hoppas det fungerar.
Är orolig för hur det ska gå me insulinet, alla kanyler och glucagonsprutor på flygen... hoppas hoppas hoppas att allt går som det ska. Det är ju så hårda regler angående vassa saker och vätskor ombord nu så känns inte så väldigt tryggt. Men allt går att ordna på ett eller annat sätt, får se det så.
Ska skriva biologiprov på torsdag nu så den kursen blir färdig innan jag drar. Ska bli skönt att få gjort men det är inte helt lätt att koncentrera sig nu... vaknar flera gånger varje natt.. och ja ja är spänd! Nervös och pirrig. Men jösses vad kul det kommer att bli!!


17 dagar kvar


Vaccinationssprutor gör inte ont att ta... men några timmar senare och framåt så AJ.. var inte alls skönt att ligga på armarna inatt. Men sov sisådär ändå för jobbade natt, min första natt där ensam. Det gick jättebra men klart man vaknar lite då och då. Blir en spruta till nästa vecka och en till veckan efter det + sånt där drickvaccin. Sen är vi färdiga att dra ut i världen! Ska  bara ringa försäkringskassan och tandläkaren för att kolla lite saker innan med.

Kom precis hem från frisören och solhörnan, härligt! Ska sova en stund snart och sedan träna lite. Solen lyser också så mår toppen, jag tror jag är extremt ljusberoende =). Så kommer nog trivas toppen under resan!

Blir Svenljunga efter jobbet imorgon så jag och Carro får utnyttja våra gymkort lite. Börjar se muskler nu! Inte fel inte fel =), och bättre ska det bli! Blir dock bara en natt där, har ju endel att fixa och Carro som förmodligen ska åka iväg som au pair om några månader också.
Men först nu blir det sängen, sköööönt! Natti!

God morgon! (19 dagar kvar)


God morgon god morgon! Åh va skönt det är att sova! Har inte sovit så här länge och så här djupt på länge, underbart. 19 dagar kvar kvar till vad man nog får kalla mitt livs stora äventyr =). Pirrigt och roligt! Vi har bokat hotell i Albufeira för de första två veckorna nu. Kändes lite bättre att veta vart vi ska ta vägen nu första stoppet och se till att vi bor nära centrum så vi kan söka jobb på många ställen. Finns minikök på rummen med, perfekt!

Idag ska jag åka och hälsa på lite kompisar och kusiner, det är så många jag vill träffa nu innan jag åker!
Men först ska jag träna och sola lite, för det här regnet blir jag inte mycket brunare av.

>Dashboard confessions - Hands down<
>Lost prophets - Last train home<

21 dagar kvar


Börjar känns lite läskigt! Har lagt undan alla kläder och saker hemma som jag inte ska ha med mig..  finns ingen mening med att det ska här och skräpa. Särskilt inte hos mamma som kanske ska flytta härifrån hon med. Hon ska söka lägenhet inne i storstaden. Men min bror och hans nya flickvän har däremot fått lägenhet här nu... tur att det alltid finns något hem här i alla fall.
Vi har planerat att åka till Norge så att vi är där i september och oktober, 2-4 killkompisar kanske hoppar på då för att följa med på resten av resan. Sen när vi åker vidare till australien efter det kanske två tjejkompisar hoppar på med, hur bra som helst! Hoppas de följer med nu bara.
Har hittat lite fler svenskar som ska till Norge och jobba till hösten så vi ska nog starta ett litet kollektiv, bra och billigt! Och framför allt roligt!

Började sola häromdagen så jag i alla fall har lite färg när jag kommer ner till Portugal och ska gå i bikini och sommarkläder. Får bli några gånger i veckan nu! Så är jag fräsch till Carro och Julias 20årsfest den 12e nu med. Vad ska man ha på sig förresten?... Får börja kolla lite på det.

Lägenheten i Olhão blev tyvärr uthyrd till annan förresten, eftersom vi inte kan hyra innan vi vet var vi ska jobba. Tråkigt men hittar nog något bättre ;).

Har fått lite bilder från Sälenresan!



^Julia,   Emelie,   Carro,   Vickan,   Emelie,   Vickan,   jag   och   Carro^